Blog

Intelligens növény monitor egy ESP32 felhasználásával

Intelligens növény monitor egy ESP32 felhasználásával

Ezt a kapacitív érzékelős intelligens növény monitort egy ESP32-S2 vezérli, és statisztikákat mutat egy ePaper kijelzőn.

Ez az érzékelő Wi-Fi vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál az ESP32-S3-on keresztül. Az 1,54"-os ePaper képernyőn statisztikákat is megjelenít, ami minden bizonnyal hozzájárul az energiahatékonysághoz. A készülék újratölthető, és a kijelző alá rejtett kis LiPo-val működik.

A levegő páratartalmának és hőmérsékletének mérésére egy AHT20 IC van implementálva, ami szintén kényelmes lenne az "emberi környezet" körülményeinek megfigyeléséhez egy íróasztali üzem vagy hasonló esetében. Moduláris kapacitív talajnedvesség-szondákat használ, és az ESP32-S2 kihasználja a beépített kapacitív érzékelési képességeit, hogy közvetlenül olvassa ezt a bemenetet.

board battery esp32

Két GPIO áll rendelkezésre az interfészhez, és egy I2C tápellátás is rendelkezésre áll szinte mindenhez, amit csak el tudsz képzelni, hogy szükséged lenne a jövőben. Ez egy energiatakarékos kis eszköz, amely lehet, hogy apróság, de lehet pont erre van szükség ahhoz, hogy a növényeink egészségesek maradjonak!

(Az eszköz alacsony energiafogyasztású, és kis - potom - 45x45x10mm-es méretben érkezik.)

Forrás: https://www.hackster.io/