Blog

Egy gép, amely megírja helyetted a dolgozatokat - a saját kézírásoddal -, hogy neked ne kelljen!

Az alább bemutatásra kerülő leckeíró gép a felhasználó saját kézírása alapján generál szöveget, hogy a legélethűbb kézírást kapjunk.

Ha még nem írtál esszét, akkor nehéz feladatnak tűnhet, de amint közelebbről is megvizsgálod, rájössz, hogy így van. :) Hasonlóan látja ezt az indiai mérnökhallgató Devadath P R is, aki gondolt egy merészet és összerakott egy Házi feladat gépet. Egy gépet, amely megírja helyetted a dolgozatokat - a saját kézírásoddal -, hogy neked ne kelljen!

 Úgy vélem, hogy a lustaságot sok helyzetben ösztönözni kell. A szorgalmas emberek órákig dolgoznak egy projekten, de a lusták okos módszereket találnak arra, hogy ugyanazt az eredményt minimális erőfeszítéssel érjék el. A lustaság adta nekünk a szerszámokat, a gépeket, a számítógépeket és a ChatGPT-t. Ha lusta diák vagy, akkor a ChatGPT csábító megoldás az esszéfeladatok megoldására. De a legtöbb tanár nem osztja az én felvilágosult elveimet, ezért megkövetelik, hogy a diákok kézzel írják meg az esszéiket, hogy meghiúsítsák a ChatGPT beadványokat. Hogy ezeknek a diákoknak egy járható megoldást adjon, Devadath P R megtervezett egy házi feladatgépet, amely meggyőzően írja kézzel a ChatGPT esszéket.

Ez még folyamatban lévő munka, de a projekt az egyik legnagyobb problémát igyekszik megoldani más házi feladatokat készítő gépekkel kapcsolatban. A legtöbb házi feladatgép problémája az, hogy túl tökéletesek. Nemcsak a legtöbb diák számára túl jól megírt tartalmat adnak ki, de a nyelvtan és az írásjelek is tökéletesek - amit még mi, profi írók sem tudunk következetesen megvalósítani. A legfontosabb, hogy a gép "kézírása" túl következetes. Az emberek mindig tartalmaznak apró eltéréseket az írásukban, függetlenül attól, hogy mennyire csiszolt a kézírásuk.

homework machine 2Túl tökéletes, nyilvánvalóan egy gép írta

Devadath azon van, hogy megoldja a tökéletes kézírással kapcsolatos problémát azzal, hogy gépét az emberi kézírást utánzóvá teszi. Még jobb, ha az adott felhasználó kézírását fogja tükrözni, hogy az AI által írt beadványok megegyezzenek a diákok által írtakkal.

homework machine 3

Más gépekhez hasonlóan ez is azzal kezdődik, hogy megkéri a ChatGPT-t, hogy írjon egy esszét a feladatsor alapján. Ez egy szövegdarabot generál, amelyet általában egy script stílusú betűtípussal stilizálnak, majd g-kódként kiadnak egy plotter számára. Devadeth ehelyett azonban egy olyan egyedi szoftvert készített, amely a felhasználó saját kézírásának példáit rögzíti. A szoftver aztán ezt használja betűtípusként, kis véletlenszerű variációkkal, hogy olyan dokumentumképet hozzon létre, amely úgy néz ki, mintha valóban kézzel írták volna.

homework machine 4Melyik Devadath írása és melyik a gépé?

Ezt g-kódként be lehetne táplálni egy hagyományos plotterbe, de egy ilyen gép árulkodó jeleket hagyhat, ahogy a toll írás közben mozog. Ennek elkerülése érdekében a Devadath egy nagyon merev CoreXY CNC tollplottert tervezett, amely tökéletesen képes reprodukálni a generált dokumentumot. Ráadásul Klipper firmware-t futtat, hogy kiküszöbölje a rezgéseket és egyéb, az írásban esetleg látható egyedi jeleket.

Devadath az Emberiséget szolgálván úgy gondolta, hogy ezt a projektet nyílt forráskódúvá teszi, hogy a diákok világszerte kifejezhessék természetes lustaságukat, és kihagyhassák az unalmas, értelmetlen esszéket. Következő bejegyzésünkben a teljes magyarított dokumentációt fogjuk közkincsé tenni! :)