Blog

3D nyomtatott gördeszka tuning, integrált NeoPixel LED-ekkel.

Ezek a fényszórók bluetooth vezérlésűek iOS/Android Bluefruit alkalmazáson keresztül!

Ebben a projektben 3D nyomtatással készítünk egy egyedi tuningolt gördeszka felfüggesztést, amibe NeoPixel LED-eket ágyazunk be, hogy fényszórókat készítsünk! A legjobb az egészben, hogy bluetooth-on keresztül csatlakoztathatóak, így az okostelefonodon keresztül változtathatod a színeket, a fényerőt és akár animációkat is indíthatsz.

Így alakítsd át a felfüggesztéseket

Ki ne akarna felűnést kelteni, kicsit villogni a haverok vagy a csajok előtt? Most megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan és olcsón felpimpelni egy gördeszkát, tarts velünk!

 

 Integrált NeoPixel LED-ek

Az interneten száz számra lehet beépíthető LED-ekkel ellátott kitteket kapni. Ezek azonban elég egyszerű LED-ek, ráadásul egyszínűek és nem sok funkciót kínálnak. Ez a projekt NeoPixel LED-eket használ, amelyek bármilyen színűre programozhatók, és még animációkat is megjeleníthetnek. Egy Adafruit Feather Bluefruit-al kombinálva a színeket és a fényerőt menet közben lehet változtatni az Adafruit Bluefruit Connect alkalmazással, iOS / Android rendszeren egyaránt.

3D nyomtatás

A rezgések minimalizálása érdekében egy erős felfüggesztést kell használnod, erre terveztem egy burkolatot, amely az elektronikát rejti magában. A doboz szabványos rögzítőfuratokkal rendelkezik.

  • 5,5 mm-es méretű rögzítőfuratok
  • 63,5mm x 41,27mm távolság a lyukak között

A 3D nyomtatott alkatrészeket erős és tartós anyagból nyomtatják, mint például abs, petg, nylon és polikarbonát. A borítás és a párnák rugalmas filamentumból nyomtathatók, mint a semiflex ninjaflex (TPU 98A), amely csökkenti a terhelést és elnyeli a rezgéseket.

Elektronika

Ehhez a projekthez az Adafruit Feather Bluefruitot használjuk, amely egy Arduino kompatibilis bluetooth modullal, valamint USB táp áramkörrel is rendelkezik. Egy 500mAh lipo akkumulátor a meghajtásához, és egy be- / kikapcsoló kapcsoló. A fényszórókhoz egy nagy sűrűségű Adafruit 8x NeoPixel LED panelt használunk.

1 x Adafruit Feather nRF52 Bluefruit LE - nRF52832
Bluetooth connected microcontroller
 
1 x NeoPixel Stick
8 x 5050 RGB LED integrált vezérlővel
 
1 x 500mAh Battery
Lithium Ion Polymer akku - 3.7v 500mAh
 
1 x Slide Switch
Breadboard kompatibilis SPDT csúszó kapcsoló
4 3d printing parts

Szerszámok és kellékek

Az elektronika összeállításához csak néhány szerszámra van szükségünk, például forrasztópáka és drótvágó. Szeretem a szilikonnal bevont huzalokat használni, de bármit használhatsz, ami kéznél van.

A szerzők megjegyzései:

Az Adafruit Feather átprogramozásához és az akkumulátor feltöltéséhez USB-portra van szükséged. Nem vízálló, így csak el kell kerülni a nagy pocsolyákat és az esőt. A dobozt ABS anyagból javaslom nyomtatni, ami így kellően erős és tartós lesz.

1 3d printing hero board adabot close

Következő bejegyzésünkben a 3D nyomtatást vesszük górcső alá!

Forrás: adafruit.com